Image
Top
Navigation

Hack Your Education | Conceptontwikkeling

Een student die weet wat hij wil, een opleiding die meedenkt en non-fictie projecten.

 

Tijdens de studie wordt enorm veel energie gestopt in projecten die in de prullenbak in verdwijnen. Dat is zonde! Wat nu als studenten voor zichzelf helder hebben waar zij thought leader in willen zijn en hun studieprojecten zo hacken dat deze bijdragen aan hun gewilde specialisme? Jonathan Fritzler is sociaal ondernemer en werkt aan een wereldwijde community: Education Energy. Het Hack Your Education project is hier onderdeel van.

Waarom werken we hieraan?

Nieuwsgierig zijn zit in ons DNA. Een programma als Hack Your Education wekt alleen maar meer interesse op. Als het dan ook nog eens goed klikt met de ondernemer in kwestie, willen wij nog wel eens besluiten onze energie te steken in de ontwikkeling van zo’n project.

Hoe pakken we het aan?

Hogeschool Leiden is al langer bezig haar educatiesysteem te vernieuwen. Hack Your Education is hier sinds 2016 onderdeel van. We draaien momenteel een pilot op de studie rechten. Gedurende negen weken komen we elke maandag met een groep studenten samen. Middels brainstorms en workshops wordt het de studenten duidelijk dat ze veel meer uit hun studie kunnen halen. Ook leraren zijn hierbij betrokken en leren hoe zij de toegepaste technieken mee kunnen nemen het klaslokaal in.

Onze rol is die van mede-ontwikkelaar van de methodiek, de lessen, het lesmateriaal en beeldmateriaal (video en foto).  We zijn de rechterhand van initiator Jonathan en zijn er elke maandag bij om in de praktijk te beproeven wat de ontwikkelde methodiek oplevert en hoe deze moet worden bijgeschaafd.

Wat is het resultaat?

Hack Your Education is nog in volle ontwikkeling. Het resultaat van onze betrokkenheid is echter nu al te zien. De methodiekontwikkeling gaat met sprongen vooruit, door deze gebruikersgericht en iteratief aan te pakken. Wekelijks sturen we bij en geven we op basis van feedback van studenten en leraren en onze eigen observaties advies over het concept.

Meer weten? 
Bestel het boek Hack your Education door Jonathan Fritzler op Amazon.
Of bezoek de website van Eduation Energy.

Reactor Team

Marjolijn Soelaksana – als adviseur, methodiek ontwikkelaar en filmheld

Looptijd

Januari 2016 – heden

Skills

Strategie, Design Thinking, Conceptontwikkeling, Brainstorming, Workshops, Interviews, Film