Image
Top
Navigation

Festival Designkwartier | Workshops

Festivalbezoekers duiken in het creatieve proces.

Waarom werkten we hieraan?

Festival Designkwartier beleefde haar eerste editie in mei 2014. Ruim veertig ontwerpers toonden hun werk in verschillende pop-up shops. In de pop-up Reactor wilden we het publiek eens de achterkant van al dat moois laten zien: het creatieve proces. We legden ons concept voor aan de organisatie van Designkwartier en konden direct aan de slag. Dit festival vormde tevens de lancering van De Reactor!

Hoe pakten we het aan?

Festivalbezoekers kregen een warm welkom met de ‘Fresh Killed Darlings’ expo; een stellage waarin alle afgekeurde concepten en protoytpes van deelnemende ontwerpers waren te zien. Met hun verhaal. Dora Kloppenburg zal zich niet snel meer wagen aan een 3D geprintte schoen (“11 uur, en dan gaat ie nog kapot ook”). Nynke Kosters had haar rubber nog niet onder controle en De Intuitiefabriek dacht iets te kunnen met leuke kleine borsteltjes… maar was achteraf even kwijt wat precies.

Na deze reality check, dook het publiek zelf in het creatieve proces in drie doorlopende workshops. Ze warmden hun rechter hersenhelft op met kleur, brainstormden live mee met het Senang team en deden mee aan de zenuwslopende marshmallow challenge. We faciliteerden drie dagen vol creativiteit. En hadden zelf ook veel lol.

Wat was het resultaat?

Naast een fijne ervaring voor het publiek (“Hee leuk, hier kun je echt zelf iets doen!”), kregen we veel input voor het Senang concept waar een Reactor team gedurende drie Designkwatier dagen aan werkte. En deze actie was tevens onze lancering. It worked!

Reactor team

Fanny Evers – als bedenker van het hele concept
Conor Trawinsky – als filmer
Eef Evers – als fotograaf en bouwer van de workshop ruimte
Laurie Heskes – als coördinatie queen
Roel Bik – als audiovisueel goeroe
Helma Bovens en Matthijs Sluiter – als allereerste vormgevers van De Reactor huisstijl
Tim de Jong – als Drupal webbouwer van de eerste Reactor website
Valentijn Hutte – als medebouwer van de workshopruimte

Hosts en verbinders
Marjolijn Soelaksana, Peter Schermer, Eva Vesseur, Jeroen Rietjens, Daphne Mourik, Caroline Voorbrood, Maartje Maas, Laurie Heskes, Frouke Richter en Annette Schenk

Sponsoren

Gamma
Protoplast
Signkings

Looptijd

Januari – Mei 2014